Loopbaanbegeleiding/Therapie

voel_je_veiligSamen Onderweg

Loopbaanbegeleiding: voor 10€ per uur

Tijdens onze loopbaanbegeleiding worden werknemers en zelfstandige ondernemers individueel begeleid.

Je hebt recht op 7 uur coaching voor slechts 10 euro per uur door het gebruik van loopbaancheques. Dit geldt voor iedereen die meer dan 7 jaar werkervaring heeft. Ook als zelfstandige kan je dit aanvragen. Dit is mogelijk dankzij de subsidie van de overheid.

Hoe en waar je cheques kan aanvragen vind je hier.

Samen met je loopbaancoach nemen we je werksituatie onder de loep.

Hierin analyseren we de knelpunten die je ervaart en vinden we een manier om ermee om te gaan. Soms leidt dit tot een zoektocht naar een nieuwe job, maar het kan zeker ook een leiden tot een andere aanpak van je huidige job.

Therapie

Naast het bieden van loopbaanbegeleiding ben ik eveneens werkzaam als systeem- en relatietherapeut. Systeemtherapie is een therapievorm waarbij er problemen aangepakt worden met betrekking tot de context waarin het individu functioneert. Er kan bijvoorbeeld gewerkt worden aan de relatie maar ook met één of meerdere gezinsleden. Veranderingen bij één gezinslid brengen immers automatisch verandering teweeg bij de anderen binnen het gezin. Vervolgens ben ik ook erg geboeid door diverse vormen van bemiddeling, waarvoor ik een opleiding volgde, en kan men bij mij terecht voor bemiddeling bij zowel familiale problemen als bij conflicten die voorkomen in arbeidsrelaties.

Wie ben ik?

Opleiding

 • Bachelor maatschappelijk werk (Thomas More Leuven)
 • Aggregaatsopleiding ( Campus Groep T Leuven)
 • Bachelor politieke en sociale wetenschappen (VUB)
 • Postgraduaat in de relatie-, gezins- en systeempsychotherapie (KULeuven)
 • Bemiddelaar in de familale en sociale zalen (UCLL)
 • Master neurolinguistisch programmeren (School voor NLP)
 • Gecertificeerd coach MBTI (OPP Belgium)
 • Project cycle management (ESF)
 • Gecertificeerd coach en assessor in de neurocognitieve gedragsmethode (Instituut voor Neurocognitivisme Benelux)
 • Business canvas model ( Institute for Business Development)

Corinne Reynders

Visie

Al gans mijn professioneel leven ben ik aan het leren over hoe mensen functioneren, voornamelijk door te kijken naar hun motivaties en drijfveren. Ik leerde veel over communicatie en verdiepte me in relaties en het feit dat de context erg bepalend is voor het bereiken van bepaalde ambities.

Ik geloof in verandering want mensen kunnen wel degelijk vastzitten. Daarvoor is er eerst inzicht en zelfreflectie nodig. Zelfs mensen die jarenlang vastzitten, kunnen in staat zijn om in beweging te komen en te groeien. Het is immers mijn missie om mensen in beweging te krijgen zodat ze hun eigen keuzes kunnen maken en kunnen loskomen van datgene wat hen weerhoudt om te groeien.

Voor wie

voor volwassenen met

 • werkgerelateerde hulpvragen (betaling mogelijk via loopbaancheques): moeilijke relatie en conflicten op het werk, heroriëntering en re-integratie, CV-update en solliciteren, leiderschap, zelfstandig worden, op pensioen, ontslag
 • relationele problemen bij koppels, in gezinnen
 • diverse bemiddelingsvragen

Werkervaring

UZ Leuven, Gezondheidspraktijk ALPE Herent, HR MoviMente, Unizo Liantis, Engie Electrabel, 361° creating happy employees

momenteel eveneens werkzaam als loopbaancoach, bemiddelaar én psychotherapeut in MDC De Kruin VZW en verleent HR-advies en ondersteuning aan diverse KMO's in Vlaanderen